Experimenten

Kaap_Knal_Interval!

Open voor alle publiek: toonmomenten door jongeren: 18 tot 19 uur en 20 tot 21.30 uur

Open voor theaterdocenten/coaches: uitwisseling expertise: 14.30 tot 17 uur

Op donderdag 28 maart kaapt “Verleiden tot het midden” het Knal_Interval bij LARF! In Gent. Een dag van én voor theaterdocenten die ervaring willen uitwisselen over het initiëren en begeleiden van zelfstandige creatieprocessen van jongeren.

Knal_Interval november 2023 © Michiel Devijver voor LARF!

Een aantal theaterdocenten die in verschillende contexten maakprocessen van jongeren begeleiden zijn bereid te reflecteren over hun praktijk. In de maakprocessen zijn de jongeren de makers en streven de theaterdocenten naar een maximum aan eigenaarschap door de jongeren. Deze diverse maakprocessen vormen op die manier één groot experiment in maken en in het begeleiden ervan. De theaterdocenten zetten het proces op en begeleiden het. Onze blog dient hierbij als inspiratiebron. Vooral plekken die ervaring hebben in dit soort werk stappen mee in het experiment en her en der iemand die dit voor het eerst doet.

Wanneer, hoe en waarom stuur je jongeren in een zelfstandig maakproces? Waar ligt de grens tussen coachen en regie? Hoe zet ik mijn expertise in?

Vragen van theaterdocenten uit het experiment ‘De volledige lijn’

Knal_Interval januari 2023 © Johannes De Bruycker voor LARF!

Op het Kaap_Knal_interval toont elke deelnemende organisatie een korte presentatie en gaan de theaterdocenten en jongeren in gesprek met ons en met elkaar. Wat helpt de jongeren om te maken? Welke uitdagingen zijn verbonden aan dit soort werk? Hoe gaan de theaterdocenten en de jongeren daarmee om? De uitwisseling van expertise staat voorop op deze dag. Een uitwisseling met elkaar, met ons én met andere theaterdocenten uit het werkveld. Om te inspireren en om een lans te breken voor dit schone werk.

Hoe kan je veiligheid en artistieke uitdaging samen laten gaan? Hoe geef je vrijheid in een creatieproces? Hoe geef je de juiste voeding onderweg?

Vragen van theaterdocenten uit het experiment ‘De volledige lijn’

Nemen deel aan het  experiment : 39Graden, Secundair Kunstinstituut Gent, LARF!, DEGASTEN, Victoria Deluxe, fabuleus, DKO Zottegem, Kaaiman, MOB en Bronks.

Noteer het uw agenda, we hopen u dan allen te ontmoeten voor één grote Knal! Hou onze blog en socials in de gaten voor meer informatie.

Open voor alle publiek: toonmomenten door jongeren: 18 tot 19 uur en 20 tot 21.30 uur

Open voor theaterdocenten/coaches: uitwisseling expertise: 14.30 uur tot 17 uur

Een impressie van hoe deze dag verliep vind je hier. Een dag met veel indrukken, nieuwe informatie, schone presentaties en boeiende gesprekken. Binnenkort verschijnen posts op de blog waarin we deze informatie delen.

LEES MEER

Plaats een reactie